S-a schimbat legea, iar de la mijlocul lunii mai comisarii Gărzii de Mediu au dreptul să ia măsuri dure. A simţit-o deja pe pielea lui un bărbat din Drobeta Turnu Severin care a fost urmărit pe străzile din oraş înainte de a arunca nişte saci cu moloz.

Un pensionar care voia să scape de gunoaile din maşină pe un teren a fost urmărit în trafic de comisarii Gărzii de Mediu. Când a fost oprit a spus că dorea doar să umple o groapă. A rămas şocat însă când autorităţile i-au spus că va rămâne fără autoturism.

Șoferul amendat: ”Am fost urmărit în trafic, m-au fotografiat şi mi se pare foarte foarte grav să-ţi dea şi amendă şi să-ţi confişte şi maşina”.

Cătălin Tutilescu – comisar şef Garda de Mediu Mehedinţi: “Este o măsură nouă, într-adevăr, o măsură complementară de confiscare a autoturismelor. De aceea atragem atenţia celor pe care o să-i identificăm în trafic că le vom confisca autoturismele; ce se întâmplă cu ele mai departe – sunt rechiziţionate de către noi”.

În acest caz, bărbatul a primit o amendă de 15.000 de lei, dar a fost sancţionat şi proprietarul pe terenul căruia urmau să fie aruncate gunoaiele. Acesta va trebui să plătească 500 de lei şi i s-a pus în vedere să îşi ia toate măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente, altfel riscă o nouă sancţiune.

Comisarii Gărzii de Mediu spun că, de acum încolo, vor patrula în trafic, 24 de ore din 24, cu maşini neinscripţionate, astfel încât şansele de a-i prinde pe cei care arunca gunoiul în natură să crească. Este adevărat că sancţiunile aplicate pot fi contestate în instanţă. Însă – dacă judecătorul le dă dreptate – maşina confiscată va fi scoasă la vânzare de către autorităţi.

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: caracter informativ