Un mureșean, în vârstă de 41 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti, pentru comiterea infracţiunilor de distrugere, ameninţare, punerea în circulaţie şi conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea sub influenţa alcoolului

La data de 05.07.2020, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Sovata au fost sesizaţi de către un bărbat, despre faptul că în aceeaşi zi, o persoană l-ar fi ameninţat şi i-ar fi distrus căruciorul pentru persoane cu dizabilităţi, în care se afla.

În fapt, din verificări, a reieşit că persoana vătămată ar fi fost ameninţată de către un bărbat, de 41 de ani, care ulterior, în timp ce conducea un ATV, s-ar fi urcat cu acesta pe treptele unei scări de bloc şi a acroşat căruciorul pentru persoane cu dizabilităţi, cauzându-i avarii.

La scurt timp, poliţiştii au identificat A.T.V-ul în cauză, ce se afla parcat pe trotuarul din faţa unui imobil, ulterior fiind identificat şi conducătorul acestuia, în persoana unui bărbat, de 41 de ani, din judeţul Mureş.

Totodată, poliţiştii au stabilit faptul că A.T.V-ul nu era înmatriculat iar conducătorul acestuia era sub influenţa alcoolului. În urma testării cu etilotestul, bărbatului i-ar fi rezultat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, cercetările fiind continuate de către poliţişti, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, pentru comiterea infracţiunilor de punerea în circulaţie şi conducerea unui vehicul neînmatriculat, distrugere, ameninţare şi conducere sub influenţa alcoolului.

IPJ Mureș / Foto: caracter informativ