A fost un final de săptămână plin pe litoral. Peste 80.000 de turiști s-au distrat la malul Mării Negre, mulți fără să mai respecte vreo regulă impusă de pandemie. Stau dovadă amenzile de aproape 200.000 de lei, aplicate de polițiști. Plajele sălbatice nu au scăpat de asaltul iubitorilor de natură care au parcat în zona interzisă, au campat la voia întâmplării și au aruncat gunoaie peste tot.

Au fost verificate 115 societăți comericale și au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 173.000 de lei. Dintre acestea, 43 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 9 pentru activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și 6 pentru încălcarea normelor sanitar veterinare.

Controale au fost și pe plajele sălbatice din nordul litoralului. Au fost verificați turiștii care își montează corturile aproape de mare, dar și cei care își parchează mașinile pe plajă. Nici interdicția de campare pe termen lung nu se respectă, deși există mai multe panouri de informare în Vadu.
Operatorii de turism încep deja să-și facă calcule pentru viitorul sfârșit de săptămână care se anunță cu vreme bună și cel puțin la fel de aglomerat, astfel că 100.000 de turiști ar putea ajunge în stațiunile de la malul marii.
În Vama Veche, miile de turiști au uitat, din nou, de pandemie și de reguli și s-au distrat toată noaptea la terase și pe plajă.

MS / Foto: caracter informativ