Municipiul Petroşani nu mai are de două luni cazuri de persoane infectate cu Covid-19, a declarat vineri primarul localităţii, Tiberiu Iacob-Ridzi.

Primarul le-a mulţumit cetăţenilor şi le-a cerut să respecte, în continuare, măsurile de protecţie împotriva COVID-19.

“Veştile sunt foarte bune din acest punct de vedere. La Petroşani nu există niciun caz confirmat de infectare cu noul coronavirus. Sunt deja două luni de zile de când nu mai avem niciun caz”, a spus primarul localităţii.

Potrivit acestuia, în Spitalul de Urgenţă din Petroşani este internată o singură persoană suspectă de infecţia cu noul coronavirus. Alte 90 de persoane sunt în carantină la un hotel din municipiu sau sunt în izolare la domiciliu.

“Avem un suspect la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, 14 persoane sunt carantinate, în continuare, la Hotel Petroşani. Avem 76 de persoane izolate la domiciliu, cu precizarea că persoanele carantinate sau izolate la domiciliu nu sunt bolnave sau infectate cu noul coronavirus, doar că sunt măsuri de precauţie în sensul că vin probabil din alte state care sunt cu cod roşu sau cod galben”, a completat Iacob-Ridzi, într-o declaraţie video pe pagina sa de Facebook.