Astăzi 01 iulie, în jurul orei 08:45, ISU Mureș fost solicitat să intervină la un accident rutier cu o victimă încarcerată pe raza localității Gornești, pe DN 15.

Până la sosirea forțelor de intervenție, victimei încarcerate i s-a acordat prim-ajutor calificat de către doi colegi de la Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș, care au ieșit din tura de serviciu și mergeau în drum spre casă. Plutonier Adjutant Prunea Petru și Plutonier Major Moldovan Alin, în momentul în care au văzut că s-a produs un accident rutier, conduși de instinctul de salvatori, au oprit autovehiculele în care se aflau și au intervenit pentru salvarea victimei, transmite ISU Mureș.

Aceștia au acordat prim-ajutor calificat, au ținut pacienta de vorbă în stare pozitivă, i-au stabilizat capul în poziție de siguranță și pentru că aveau mâinile ocupate au îndemnat și îndrumat pe ceilalți participanți la trafic să deconecteze bornele autoturismului, să formeze numarul unic de urgență 112 ca ei să transmită date exacte și clare de la locul accidentului.

La fața locului a ajuns o ambulanță SAJ și echipajul de descarcerare de la Detașamentul Reghin. Victima a fost extrasă în cel mai scurt timp posibil de către pompierii militari, prdată și transportată de urgență la UPU Târgu Mureș cu ambulanța SAJ.

ISU Mures