Satul Mădăraș, la doar 20 kilometri distanță de Târgu-Mureș, a părut neîncăpător pentru miile de iubitori de frumos veniţi din toată ţara să admire lanurile de lavandă.

Este deja a patra ediţie a Festivalului care le permite oamenilor să facă drumeţii prin lavandă şi să se simtă exact ca în sudul Franţei. Dacă la început doritorii puteau fi număraţi pe degetele de la o mână, acum popularitatea locului a explodat.

Dacă întrebuinţările lavandei în medicină şi cosmetică sunt deja cunoscute, oamenii nu i-au ignorat nici rolul pur estetic: fotografia. Aşa că au luat-o la pas prin lanul de lavandă pentru o experienţă completă.

Ovidiu Roșca, organizator eveniment: „Anul trecut a devenit un Festival Naţional, cu mii de oameni din toată ţara. Noi avem aici 5 hectare de lavandă înflorită, matură, avem norocul să fie şi pe un deal, deasupra un sat foarte frumos. Oamenii şi au putut face şedinţe foto, au putut mirosi lavanda, au putut să îşi ia un picnic la iarbă verde, avem un stand cu produsele noastre obţinute din lavandă.”

Live de pe Taramul Lavandei!Duminică 29 iunie, relaxarea continuă zilnic până în 12 iulie

Publicată de Tărâmul Lavandei pe Duminică, 28 iunie 2020

MS / Foto: caracter informativ