În 2018, în data de 30 iunie, Burian Mihai Gabriel era în mașină cu niște prieteni și, din cauza carosabilului umed și neadaptării vitezei la condițiile de drum și meteo, șoferul a pierdut controlul mașinii. Accidentul s-a soldat cu o victimă decedată, iar Mihai a fost resuscitat 20 de minute și a ajuns în comă la spital. Și-a revenit după trei luni. De atunci face recuperare și probabil mai are nevoie de câțiva ani de muncă zilnică pentru a ajunge să poată umbla din nou fără ajutor.

Dorința „aniversară” a tânărului este ca dosarul accidentului să fie înaintat în instanță, pentru a-și putea primi daunele de la asigurator.

Redăm integral mesajul:

”De obicei aniversările sunt momente frumoase.

Unii își aniversează ziua nașterii, alții își aniversează ziua căsătoriei, ziua în care și-au cunoscut iubitul sau iubita…
Și eu aniversez astăzi, dar aniversarea mea este una tristă.

Se împlinesc doi ani de când am cunoscut ce înseamnă să treci aproape în neființă, pentru ca apoi să revii din nou la viață, o viață total diferită de tot ceea ce mi-aș fi putut închipui, în care a trebuit să învăț din nou să mănânc, să vorbesc, să merg dar toate acestea amestecate cu durere și chinuri de neimaginat.

Prietenul meu Nutiu Adrian nu a avut aceasta șansă… sufletul lui s-a pierdut printre fiarele contorsionate ale bolidului care a devenit un sicriu pe roti in acea noapte ploioasa…

Retrăiesc cu durere aceste amintiri, dar când revin la realitatea în care exist, îmi dau seama că durerea și suferința fizică au ajuns să fie amestecate cu durerea sufleteasca cauzată de indiferența și nedreptatea, corupția și lipsa de interes a celor de la care aștept sa își facă doar simpla datorie de a se ocupa de un dosar…

Un dosar care zace în sertarul Poliției de exact 2 ani, fiind acoperit cu alte 70 de dosare și soarta face ca dosarul meu să rămână neatins.

NEPASAREA DOARE….

Nu am crezut că o sa simt această frază pe pielea mea.
Doare nepăsarea atunci când realizezi că cel pe care l-ai crezut prieten, șoferul care a provocat accidentul,(Cristi Marian) de fapt este un personaj care împlinește bine acest slogan.
Da, nu i-a păsat că prietenul nostru bun Adi Nutiu a trecut în neființă, nu i-a păsat nici de suferințele mele cauzate doar de el, și nici până în ziua de azi nu-i pasă.

Nu aș avea nimic împotriva nepăsării lui, atâta timp cât cu banii lui nu i-ar fi condus și pe oamenii legii la nepăsare.

Financiar eu nu-mi permit să scot acel dosar din acel sertar ruginit și pierdut, dar șoferul vinovat își permite financiar să păstreze dosarul meu neatins.

Oamenii generoși și cu inimă m-au susținut financiar cat au putut, și cu această ocazie țin să le mulțumesc tuturor, dar din păcate viața și sănătatea cuiva costă foarte mult. Costă atât de mult, încât fără ajutorul asigurării nu pot să mi-o permit.

Scumpa mea mamă mi-a dat tot ce a putut… datorită ei am venit pe lume ca bebeluș și datorită ei am renăscut după ce am fost prins în ghearele morții, dar resursele ei materiale au ajuns la capăt, și din punctul acesta de vedere nu poate mai mult…

Mă simt neputincios și handicapat când văd cat de greu îmi mișc membrele, dar faptul că organele judiciare nu își fac datoria mă face să mă simt și mai neputincios!

Nu vreau nici un fel de răzbunare, răzbunarea este a lui Dumnezeu, singura mea dorință este ca acest dosar să fie înaintat in instanță pentru a putea să îmi primesc daunele de la asigurator pentru ca visul meu de a fi din nou un om normal, să pot umbla singur și să am o familie să poată deveni realitate.

Aceasta este dorința mea aniversară, dar cine să o audă și cine să o împlinească?
Oare cer prea mult?

Cu respect și prețuire Mihai Gabriel”

Sursa: Facebook Mihai Gabriel