România este printre țările cu cele mai multe cazuri de COVID-19 din Europa, fiind depășită doar de Suedia, Portugalia și Marea Britanie, a declarat profesorul Alexandru Rafila la Antena 3.

„Trebuie să facem cu toții un efort individual ca să avem un răspuns colectiv, ca să putem să scădem această incidență până în zona verde, pentru că discuția la nivelul Uniunii Europene privind libera circulație a cetățenilor în spațiul comunitar pune o anumită problemă: țările care depășesc media Uniunii Europene s-ar putea să fie constrânse, dacă doresc să-și trimită cetățenii în celelalte țări care sunt în zona verde, aceștia să stea două săptămâni în izolare. Lucrul acesta ar limita foarte mult circulația cetățenilor români”, a spus Alexandru Rafila.

Clasamentul țărilor cu cele mai multe cazuri de COVID-19 este completat de Bulgaria, Serbia și Polonia.

Estonia a luat deja măsura carantinării cetățenilor care vin din România, Bulgaria și Polonia, a anunțat la începutul săptămânii MAE estonian.

Ulterior, și Danemarca a anunțat că va prelungi restricțiile de călătorie pentru români, după de și-a deschis granițele pentru majoritatea ţărilor europene.

MS / Foto: caracter informativ