Ministrul Sănătăţii, Nelu Tataru, a transmis un mesaj în urma dublării numărului de cazuri noi COVID-19 raportate la ultimele 24 de ore, în care face apel la populaţie să respecte regulile de igienă și de distanțare fizică, în contextul creșterii cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

”Astăzi, din păcate, avem un număr mai mare de cazuri decât de obicei, dar sper ca zilele următoare să ne putem reveni. Fac un apel la populaţie să menţină regulile de igienă, regulile de precauţie şi de distanţare fizică.

Avem multe măsuri de relaxare. Creșterea numărului de cazuri a fost determinată, în mare măsură, de nerespectarea regulilor precum şi de bagatelizarea bolii, dar şi de instigarea la nerespectarea şi nerecunoaşterea unei pandemii, precum şi a măsurilor de precauţie. Numărul crescut de cazuri ne îndeamnă la precauție.

Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare. Eu sper ca evoluţia să ne permită acest lucru. Fiecare caz este evaluat particular, fiecare locaţie este evaluată particular. Dacă vor fi nişte restricţii vor fi strict punctuale şi locale”, a spus Nelu Tătaru.