În ultimele 24 de ore pe raza județului Mureș au avut loc mai multe intervenții care au survenit în urma fenomenelor meteorologice periculoase și a ploilor ambundente. Pompierii mureșeni au intervenit în peste 17 localități: Curteni, Chinari, Sovata, DJ 154J ruta Glodeni-Breaza, Iernut, Bahnea, Sâncraiu de Mureș, Vidrasău, Remetea, Luduș, Eremitu, Petelea, Periș, Dumbrava, Râciu, Glodeni, Valea Ulieșului, Sânmărtinu de Câmpie.

Ieri 23 iunie, la ora 20:30, s-a transmis mesaj RO-ALERT cu mesajul COD ROȘU – scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide, depășirea COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice pentru zona Târnavei.

Pompierii mureșeni au intervenit pentru extragerea apei la: peste 20 subsoluri/pivnițe , peste 70 de gospodării, sere pe o suprafață de 70 de ari, s-au construit diguri din saci cu nisip pentru protejarea de locuințe și s-au curățat/spălat drumuri și podețe. Nu s-a impus evacuarea de persoane.

Pentru restabilirea situației de normalitate au intervenit forțe ale ISU Mureș, SVSU și alte structuri.

ISU Mureș a intervenit cu mijloace tehnice, autospeciale, motopompe transportabile, motopompe remorcabile, autoturisme de teren, cadre militare, alături de SVSU Iernut, SVSU Ludus, SVSU Sovata, SVSU Ungheni, SVSU Fântânele, SVSU Eremitu și SVSU Ibănești.
În momentul de față, pompierii mureșeni execută misiuni de evacuarea apei în localitățile Periș.

Reamintim tuturor cetățenilor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență!

Sursa: ISU Mureș