Opera „Liceu” din Barcelona s-a redeschis luni pentru prima dată după o pauză de peste trei luni pentru a găzdui un concert special, informează Reuters.

Orchestra Operei din Barcelona a cântat cu sala plină, deși în public nu s-a aflat niciun spectator. Audiența a fost alcătuită din plante ornamentale. Ideea i-a aparținut unui artist conceptual celebru care a vrut să aducă un omagiu și florilor care au avut de suferit în perioada pandemiei.

Pe fiecare dintre cele aproape 3000 de scaune ale Operei din Barcelona au fost așezate ghivece cu plante ornamentale. Artiștii le-au dedicat aria Crizantemelor de Giacomo Puccini.

Concertul a marcat redeschiderea stagiunii 2020-2021, după ce toate spectacolele sesiunii anterioare au fost anulate din cauza pandemiei.

Florile vor fi dăruite personalului medical al unui spital local în semn de apreciere pentru lupta pe care au dus-o în prima linie.

Spectacolul, intitulat “Concert for the Biocene”, a devenit posibil după ce Spania a ridicat starea de urgenţă, duminică.

MS / Foto: caracter informativ