În urma ploilor abundente, în cursul zilei de ieri 17 iunie, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din curțile, subsolurile inundate și curățarea de drumuri blocate din cauza alunecărilor de teren.

Miercuri 17 iunie, în jurul orei 14:30, ISU Mureș a fost solicitat șă intervină în cazul producerii de inundații în urma unei ploi torenţiale, la șapte gospodării în localitatea Miercurea Nirajului, străzile Zorilor și Semănătorilor. Au intervenit pentru evacuarea apei pompierii militari de la Garda de Intervenție Miercurea Nirajului, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență – Miercurea Nirajului și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență – Hodoșa. În total s-a evacuat apa din 4 pivnițe, 5 fântâni , 2 curți inundate și s-a curățat aproximativ 200ml de drum și 6 podețe. La intervenție s-a intervenit cu 12 persoane (3-ISU, 4-SVSU MiercureaNirajului și 5-SVSU Hodoșa), două autospeciale și 4 motopompe, intervenția a durat aproximativ 7 ore. 

Miercuri 17 iunie, în jurul orei 15:50, ISU Mureș a fost solicitat șă intervină pentru îndepărtarea de aluviuni (nămol, pietriș, nisip) din cauza unor produceri de alunecări de teren pe carosabil în urma unei ploi torenţiale în localitatea Silivașu de Câmpie din județul Bistrița-Năsăud. Au intervenit pentru curățarea carosabilului pompierii militari de la Secția Sărmașu, cinci angajați de la Drumuri Naționale și un buldoexcavator. Aluviunile au fost îndepărtate și drumul a fost spălat pe o lungime de aproximativ 500ml. Intervenția a durat aproximativ 5 ore. 

Miercuri 17 iunie, în jurul orei 16:30, ISU Mureș a fost solicitat șă intervină pentru îndepărtarea de aluviuni (nămol, pietriș, nisip) din cauza unor produceri de alunecări de teren pe carosabil în urma unei ploi torenţiale în localitatea Coasta Mare. Au intervenit pentru curățarea carosabilului pompierii militari de la Punctul de Lucru Râciu și un utilaj de la Drumuri Naționale. Aluviunile au fost îndepărtate și drumul a fost spălat de pompierii militari pentru a prevenii producerea de accidente rutiere. După finalizarea intervenției, pompierii au fost solicitați să se deplaseze în localitatea Râciu, pe DJ152B, pentru curățarea și spălarea unei porțiuni de drum care era blocată de aluviuni. Ambele intervenții au durat aproximativ 4 ore.

Miercuri 17 iunie, în jurul orei 17:15, ISU Mureș a fost solicitat șă intervină pentru scoaterea apei din pivniță la o casă de locuit din localitatea Chiheru de Sus de pe strada Principală. Au intervenit pentru extragerea apei din pivniță și îndepărtarea aluviunilor din curtea casei, pomierii militari de la Detașamentul Reghin. Intervenția a durat aproximativ 2 ore.

Sursa: ISU Mureș