Vă prezentăm setul de reguli care vor trebui respectate în creşe, grădiniţe şi afterschool-uri după redeschidere, potrivit Ministerului Sănătăţii:

• La intrarea în grădiniţă, creşă, afterschool o persoană desemnată va asigura fluidizarea sosirilor şi fluxului de persoane în vederea evitării aglomerărilor.
• Uşile de intrare (poarta, uşa) vor fi menţinute deschise la venirea copiilor în unitate, în măsura în care problemele de securitate permit, pentru a limita punctele de contact.
• Accesul în holul de primire trebuie limitat, iar triajul epidemiologic al copiilor se efectuează zilnic de către cadrul medical al unităţii/persoană desemnată.

Triajul epidemiologic constă în: Măsurarea temperaturii cu termometrul non-contact; temperatura înregistrată nu trebuie să depăşească 37,3 grade Celsius; în cazul în care temperatura înregistrată depăşeşte 37,3 grade Celsius, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2-5 min de repaus; Dacă se constată menţinerea unei temperaturi peste 37,3 grade Celsius sau/şi prezenţa de simptome respiratorii şi/sau alte semne/simptome de boli infecto-contagioase acute, copiii NU sunt primiţi la program. Aceştia sunt lăsaţi în grija părinţilor cu recomandarea unui consult medical de specialitate.

• Copiii trebuie primiţi individual de către persoana desemnată şi preluaţi de părinte la uşa unităţii, evitându-se circulaţia în interior.

• Distanţarea fizică se va asigura în toate încăperile din unitate (dormitoare şi în sălile de mese prin plasarea paturilor, şezlongurilor, respectiv a măsuţelor) la cel puţin 2m distanţă între ele.

• Mănuşile de unică folosinţă sunt obligatorii la schimbarea scutecelor şi în timpul efectuării curăţeniei. După îndepărtarea manuşilor de unică folosinţă este obligatorie spălarea mâinilor cu apă şi săpun, minimum 20 secunde.

• Măştile şi mănuşile de unică folosinţă purtate vor fi colectate în vederea eliminării, în locuri special amenajate, în recipiente adecvate deşeurilor medicale.

Citește mai mult pe portalinvatamant.ro