În urma furtunilor din ultimele zile, în județul Mureș, pompierii au intervenit în zeci de situații în care mii de mureșeni au fost afectați, sute de case fiind inundate. Iată câteva dintre acestea.

ISU Mureș a fost solicitat șă intervină în cazul producerii de inundații în urma unei ploi torenţiale, la o casă de locuit din municipiul Reghin, strada Branduşei, au intervenit pompierii militari de la Detaşamentul Reghin, cu un echipaj format din 5 subofițeri o autospecială și o motopompă.

De asemenea, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii de inundații în urma unei ploi torenţiale, la două case de locuit și doi operatori economici în localitatea Chiheru de Sus.

Totodată, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii de inundații în urma unei ploi torenţiale la aproximativ 100 de locuințe în localitatea Sângeorgiu de Pădure. S-au deplasat la fața locului pompirii militari de la Detașamentul Târgu Mureș, Punctul de lucru Sovata, Garda Miercurea Nirajului, împreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Sângeorgiu de Pădure, Bălăuşeri, Acățari şi autoritățile locale.

  • având în vedere numărul mare de intervenții a fost activată grupa operativă a ISU Mureş,
  • sa intervenit cu: 3 autospeciale de intervenție, 4 motopompe transportabile, 1 motopompă remorcabilă de capacitate mare şi un autocamion de intervenție;
  • au fost afectate un număr de aproximativ 100 de locuințe (case de locuit, pivnițe, curți);
  • Pompierii militari au intervenit efectiv pentru evacuarea apei, nămolului din case de locuit, pivnițe și curți la 33 de locații. Intervenția a durat aproximativ 22 de ore.

ISU Mureș a mai fost solicitat să intervină în cazul producerii de inundații în urma unei ploi torenţiale în municipiul Târnaveni, cartierul Livezii, la o stradă inundată. Au intervenit pentru evacuarea apei pe o lungime de aproximativ 70ml și aproximativ 60cm înălțime care punea în pericol inundarea locuințelor particulare din zonă, pompierii militari Secția Târnaveni.

MS / ISU Mureș