La Subiectul I, elevii au primit un text la prima vedere, “Zborul” de Sorin Titel, pe baza căruia i s-au dat mai multe cerinţe.

La Subiectul I B, ei au avut de realizat o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenenţa la genul epic a textului avut la primul punct.

La Subiectul II B, candidaţii au avut de redactat o naraţiune de 15-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activităţi preferate.

Potrivit MEC primele rezultate la Evaluarea Naţională vor fi comunicate pe data de 22 iunie, până la ora 14.00.

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16,00 – 19,00) şi 23 iunie (între orele 8.00 – 12.00). Acestea pot fi depuse/ transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit prin mijloace electronice şi o declarație-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaratia-tip este semnată şi de părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Sursa: edupedu.ro / Foto: caracter informativ