În ultimul an s-a înmulțit numărul autovehiculelor abandonate pe domeniul public și privat al statului, fapt ce a stârnit nemulțumiri în rândul cetățenilor din Târgu Mureș, puși în imposibilitatea de a-și parca mașinile din cauza faptului că autovehiculele abandonate ocupă în mod nejustificat numeroase locuri de parcare.

Mai mult, starea precară a acestora prezintă un potențial focar de infecție și influențează în mod negativ estetica urbană.
Pentru rezolvarea acestei probleme, polițiștii locali din cadrul Biroului Siguranță Rutieră au procesat și notificat un număr de 180 de autovehicule, ce intră sub incidența Legii 421/2002.

Dacă în 127 situații proprietarii au dat curs somațiilor, întreaga procedură continuă în cazul celorlalte 53 de autovehicule, ai căror proprietari refuză să se conformeze prevederilor legale în vigoare.

În consecință, începând cu data de 16 iunie 2020, Poliția Locală Târgu Mureș, în colaborare cu Administrația Domeniului Public, va declanșa campania de ridicare, transportare și depozitare a autovehiculelor care îndeplinesc procedura legală, proprietarii acestora riscând amenzi de până la 2000 lei, la care se adaugă cheltuielile aferente.

Sursa: Poliția Locală Târgu Mureș