Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Târgu Mureş, au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier pe B-dul Cetăţii, cu implicarea a două autoturisme, soldat cu pagube materiale, în care unul dintre conducătorii auto a părăsit locul incidentului.

În urma verificărilor efectuate, bărbatul în cauză, de 52 de ani, din Târgu Mureş, a fost identificat în trafic, pe raza municipiului, în timp ce conducea un autoturism.

În urma testării cu aparatul etilotest, acestuia i-a rezultat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la unitatea spitalicească pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, ca urmare a verificărilor în bazele de date, s-a stabilit faptul că acesta se afla sub incidenţa măsurii izolării la domiciliu, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional conform Legii 55/2020, fiind plasat în carantină instituţionalizată.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

IPJ Mureș / Foto: caracter info