Poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au depistat în trafic, ieri, un bărbat din Târgu Mureş, aflat sub influenţa substanţelor psihoactive.

La data de 10 iunie a.c., în jurul orei 09.45, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au oprit în trafic, pe B-dul Pandurilor din municipiul Târgu Mureş, un autoturism, condus de un bărbat, de 45 de ani, din Târgu Mureş.

Întrucât conducătorul auto manifesta un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru cannabis.

Astfel, bărbatul a fost condus la unitatea medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a prezenţei substanţelor psihoactive.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean reiterează faptul că substanţele psihoactive influenţează comportamentul conducătorilor de autovehicule, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceştia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mişcări şi evita obstacolele apărute în cale.

Totodată, conducătorul unui vehicul care a consumat substanţe psihoactive poate deveni agresiv, trecând foarte uşor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai multe cazuri, finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori cu consecinţe deosebit de grave.

Astfel, legislaţia incriminează “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, în articolul 336 din Codul Penal, fiind prevăzută o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

IPJ Mureș / Foto: caracter info