Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) și a altor acronime, Raed Arafat, a declarat că Protecţia Civilă Europeană se pregăteşte pentru un eventual val doi al pandemiei de COVID-19. Înainte de această declarație, anunța, chiar înaintea președintelui Iohannis, că starea de alertă se prelungește.

Ne pregătim clar pentru valul doi. Că va fi mai puternic decât acesta, va fi mai slab decât acesta, nu poate nimeni să spună. Cei care se aşteaptă să venim şi să spunem , înseamnă că se aşteaptă la o declaraţie total neprofesionistă. Cine ne atacă pentru că spunem că urmează poate un val doi înseamnă că nu înţelege cu ce ne confruntăm şi trebuie să înţeleagă că noi, cei de la situaţii de urgenţă, de la sănătate publică nu putem să spunem ”, a spus Arafat, la Antena 3, potrivit Mediafax.

„Noi avem obligaţia acum, mai mult, să ne pregătim, să ne pregătim stocurile, să nu ne luaţi dumneavoastră la întrebări în luna septembrie sau octombrie că de ce nu suntem pregătiţi. Avem obligaţia acum, mai mult, să ne pregătim, să ne pregătim stocurile. Ce nu am făcut în ani de zile acum e momentul să facem. Noi trebuie să vedem ca stocurile strategice să ajungă la un nivel la care, dacă intrăm într-o situaţie în care am intrat acum aproximativ trei luni, să fim mult mai bine pregătiţi”, a mai spus Arafat, conform aceleiași surse.