TIFF va avea loc, anul acesta la Cluj, în perioada 31 iulie-9 august. De la sfârșitul lunii iulie, pentru zece zile, TIFF își deschide porțile pentru iubitorii de film. Nu va fi la fel ca în alți ani, organizatorii au găsit o formulă adaptată vremurilor pe care le trăim. Prevenția, grija față de spectatori vor fi pe primul plan.

La capitolul măsuri speciale de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 în rândul cinefililor, organizatorii TIFF spun că vor aplica toate reglementările în vigoare: triaj epidemiologic la intrare, măsurarea temperaturii, amenajarea incintelor în aer liber astfel încât scaunele să fie la minimum un metru și jumătate – doi metri unul de celălalt și norme stricte în ceea ce privește vânzarea de mâncare și băutură. Acestea trebuie să fie îmbuteliate sau în recipiente închise.

“Nu cred că riscăm. Mulți au spus: aaa, vă asumați un risc. Nu cred că e vorba de risc atâta timp cât știi cum se fac lucrurile și cred că, totuși, de 18 ani nu am avut nici incidente, nici accidente când vine vorba de protecția atât a publicului, cât și a colegilor noștri, sute de oameni care muncesc în perioada festivalului”, a precizat Tudor Giurgiu, fondatorul TIFF.

Totuși, o parte din activitățile TIFF au fost mutate în online.

De exemplu, 20 de filme vor putea fi văzute pe platforma TIFF Unlimited, iar câteva dintre proiectele TIFF – Transilvania Pitch Stop, programul dedicat industriei de film, va avea loc atât online, cât și offline, iar Let’s Go Digital!, atelierul de film pentru liceeni, se va desfășura exclusiv online.

MS / Foto: caracter info