În minivacanța de Rusalii, 5-8 iunie, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la 236 de intervenții. Iată câteva dintre cele mai importante.

Sâmbătă 06 iunie, în jurul orei 19:30, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu în incinta unei clădiri dezafectate din municipiul Târgu Mureș, în Piața Gării. Au intervenit pentru stingere pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș. Au ars deșeuri menajere, nu au fost victime.

Duminică 07 iunie, în jurul orei 01:15 minute, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de acoperiș la o anexă în localitatea Bărdești. S-au deplasat la locul intervenției pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș, ajunși la locul solicitat aceștia au constatat că este vorba despre un incendiu la un adăpost de animale, acesta se manifesta violent, ardea generalizat și era cu posibilitatea de propagare la o clădire alăturată de aproximativ 1000mp, care se află la doar 2m depărtare. Au venit de urgență în sprijin forțe de la Detașamentul de Pompieri Reghin și de la Punctul de Lucru Râciu. În total au acționat pentru stingerea incendiului 20 de pompieri militari cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă. A ars adăpostul de animale de aproximativ 250mp în proporție de 70-80% și aproximativ 7t de fân. Din fericire nu au fost victime iar animalele au fost evacuate de către localnici înaintea sosirii forțelor de intervenție. Cauza probabila de izbucnire a incendiului este în curs de stabilie.

Duminică 07 iunie, în jurul orei 19:10, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de rumeguș sub un șopron la Baza de Recepție Sărmașu. Au intervenit pentru stingere pompierii militari de la Secția Sărmașu. Incendiul a fost stins în cel mai scurt timp, nu a fost pericol de propagare și nu au fost victime.

Luni 08 iunie, în jurul orei 11:20, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu anexă gospodarească în municipiul Reghin, strada Iernuțeni. Au intervenit pentru stingere, pompierii militari de la Detașamentul Reghin. Incendiul sa manifestat la o anexă gospodarească pe o suprafață de 10 mp, a ars 1mc de lemne de foc și plante furajere. Nu au fost victime.

Luni 08 iunie, în jurul orei 15:26, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de rumeguș, în localitatea Râciu. S-au deplasat și au intervenit pentru stingere pompierii militari de la Punctul de Lucru Râciu. A ars aproximativ o tonă de rumeguș, nu a fost pericol de propagare și nu au fost victime.

Luni 08 iunie, în jurul orei 17:47, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu la o anexă gospodărească, în localitatea Habic. S-au deplasat și au intervenit pentru stingere pompierii militari de la Detașamentul Reghin. A ars o anexă gospodărească de aproximativ 50mp. În urma incendiului doi porci au suferit arsuri de gradul I pe spate, aceștia au fost salvați de către proprietari, până la sosirea forțelor de intervenție.

Deblocare ușă în municipiul Târgu Mureș:
Duminică 07 iunie, ISU Mureș fost solicitat să intervină pentru deblocarea a două uși în municipiul Târgu Mureș, o deblocare a avut loc în jurul orei 11:00 pe strada Petru Dobra și o deblocare în jurul orei 12:40, de pe bulevardul 22 Decembrie 1989. S-au deplasat la loculurile solitate pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș.

Salvare cățel căzut în canal:
Duminică 07 iunie, în jurul orei 12:25, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în municipiul Târgu Mureș, pentru salvarea unui cățel căzut într-un canal de pe strada Sighișoarei. S-au deplasat la locul intervenției și au intervenit pentru salvarea cățelului pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș. Acesta a fost extras de către pompierii militari.

Reamintim tuturor cetățenilor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență!

Sursa: ISU Mureș