Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat luni seara, în emisiunea România 9 de la TVR1, că nu suntem încă în situația de a lua o decizie privind starea de alertă, dacă aceasta va continua sau nu, și trebuie să mai așteptăm câteva zile. Arafat spune categoric, pe un ton amenințător, că NU putem, după 15 iunie, să revenim la normalitatea care era înaintea de pandemie.

Raed Arafat spune că, în acest moment, situația este încă sub control mai bine decât înainte, dar nu putem spune că totul este ok – pentru că încă avem răspândire a SARS COV-2, încă avem infectare.

Încă avem focare, în mai multe județe. Numărul cazurilor nu s-a stabilizat, în loc să avem o scădere continuă, am avut si creșteri ale numărului de noi îmbolnăviri, spune șeful DSU.

Doctorul Arafat spune că, după măsurile de relaxare luate a 1 iunie, mai avem încă 5-6 zile în care să analizăm care este evoluția situației.

Depinde care este situația până la sfârșitul acestei săptămâni, nu ne putem pronunța acum, ci trebuie să mai așteptăm câteva zile, spune Arafat, care adaugă: Și dacă s-ar face relaxarea totală, eu nu m-aș duce la cinematograf sau la teatru, căci știu că există un risc.