Au trecut 17 zile de când Noua Zeelandă a înregistrat ultimul nou caz de coronavirus. Potrivit The Guardian, oamenii aşteaptă ca premierul ţării, Jacinda Ardern, să anunţe oficial abandonarea tuturor restricţiilor anti-COVID, cu excepţia controalelor stricte la frontiere.

Ardern a blocat graniţele neozeelandeze în data de 25 martie, deşi numărul cazurilor era pe atunci extrem de scăzut. Între timp, restricţiile au fost relaxate treptat.

Măsurile par să fi funcţionat în cazul Noii Zeelande, întrucât cifrele arată mai puţin de 1.500 de cazuri de coronavirus şi doar 22 de decese înregistrate.

Locuitorii ţării au aşteptat cu nerăbdare vestea vindecării ultimei persoane bolnave de COVID-19, care rămăsese de 10 zile unicul purtător activ al virusului în Noua Zeelandă. Ministerul Sănătăţii a declarat azi că pacienta din Auckland, în vârstă de 50 de ani, şi-a revenit complet. „Ministerul a fost înştiinţat de Direcţia de Sănătate Publică Regională Auckland că pacienta nu a manifestat noi simptome în ultimele 48 de ore, iar cazul a fost declarat vindecat. Persoana a fost eliberată din izolare.”

Sursa: mediafax.ro