Unele restaurante profită de criza coronavirus şi au început să ceară o „taxă Covid“, pentru a plăti costul măsurilor de siguranţă pe care le implică distanţarea socială, scrie Economica.net.  Deși în județul Mureș nu au fost semnalate încă astfel de cazuri, ar fi bine să verifici nota de plată sau să întrebi înainte de a consuma.

Poza unei note de plată de la un restaurant din România circulă zilele acestea pe internet. Nota arată o poziție denumită “TAXA COVID-19” și cere consumatorului 5 lei.

Reprezentantul firmei a declarat pentru Economica.net că „taxa” a fost introdusă pentru a compensa costurile implicate de distanţarea socială în restaurante, cel puţin în prima fază a relaxării condiţiilor. „Am pus-o din cauza costurilor de distanţare socială ale restaurantului. Şi pentru că toată lumea făcea aşa. Şi celelalte restaurante, şi dentiştii”, a răspuns reprezentantul terasei, care a adăugat că, între timp, de când pot sta patru oameni la aceeaşi masă, a eliminat taxa.

ANAF: “Taxa aceasta nu are niciun suport legal. Poate fi considerată un cost comercial, ca toate celelalte, prețul unui serviciu. Bineînțeles, atâta timp cât este comunicat clientului din capul locului și nu este aruncat la final, fără știința lui, pentru că atunci poate intra în aria Protecția Consumatorilor”, au spus pentru Economica.net surse din Fisc.

Sursa: Economica.net / Foto: caracter info