Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 41 ani, care a dat unui poliţist suma de 850 lei cu titlu de mită pentru a fi exonerat de răspundere într-un dosar de cercetare penală.

În fapt, la data de 4 iunie a.c., un agent de poliţie din cadrul IPJ Mureş – Secţia Rurală Miercurea Nirajului, a formulat denunţ la D.G.A. – S.J.A. Mureş, din care rezulta că, cel în cauză, i-a promis o sumă de bani pentru a propune o soluţie favorabilă într-un dosar in care era cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, respectiv conducerea unui autoturism fără permis de conducere.

Imediat a fost sesizată unitatea de parchet, fiind organizată acţiunea de prindere în flagrant. După audierea suspectului, efectuată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, procurorul a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Sursa> DGA Mureș / Foto: caracter info