Aseară, în jurul orei 23.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 13 Zau de Câmpie, au fost sesizaţi prin Apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că în mediul online, pe o reţea de socializare, ar fi fost postate imagini video, în care se observă o persoană de sex masculin care aplică mai multe lovituri, cu o lopată, unui câine, faptă care s-ar fi comis în comuna Papiu Ilarian. Deși suntem în posesia imaginilor video cu incidentul, deoarece acestea sunt de o cruzime extremă, am decis să nu procedăm la publicarea acestora.

De îndată, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 13 Zau de Câmpie s-au sesizat şi urmare a vizionării imaginilor postate au demarat verificări în vederea stabilirii situaţiei de fapt.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieşit faptul că, la data de 01 iunie a.c., un minor, de 13 ani, din comuna Papiu Ilarian ar fi exercitat fapte de violenţă asupra unui câine, urmare a cărora acesta a decedat, iar ulterior ar fi fost îngropat.

Totodată, aspectele respective ar fi fost înregistrate de către o altă persoană şi postate ulterior pe o pagină de socializare.

În cauză s-a întocmit un dosar penal, în cadrul căruia se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “uciderea animalelor cu intenţie, fără drept” prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş, în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt, identificării tuturor persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun.

În urma interesului manifestat de mai mulţi cetăţeni, care au fost impresionaţi de acest caz, menţionăm că, toate sesizările primite vor fi ataşate la dosarul cauzei.

IPJ Mureș / Foto: colaj captura video