Raed Arafat a vorbit, într-o intervenție la Digi24, despre creșterea numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Șeful DSU și a multor altor acronime, spune că situația „nu este cum ne-am dorit” și că există posibilitatea pe care „nimeni nu o vrea și anume să revenim la un număr mare de cazuri și să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri, din nou”. Din păcate, până acum, cam tot ce a spus el a fost ulterior pus în practică de președintele Iohannis sau de premierul Ludovic Orban.

„Creșterea cazurilor de persoane infectate de joi ar trebui să ne atragă atenția. Trebuie să urmărim ce se întâmplă în următoarele zile, care va fi situația.

Este un semnal că situația nu este sub control, așa cum ne-am dorit noi și că trebuie să fim foarte atenți în respectarea regulilor de distanțare fizică care se solicită populației de către noi, autoritățile.

Trebuie să lucrăm împreună pentru a împiedica o posibilitate pe care nimeni nu o vrea și anume să revenim la un număr mare de cazuri și să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri, din nou”, a spus Raed Arafat.

Declarația vine după ce de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 238 noi cazuri de îmbolnăvire.

MS / Foto: caracter informativ