Banca Mondială a realizat un studiu în care au fost incluse 34 de municipii din România pentru a stabili Orașele de Nota 10. Sighișoara se află în Topul Orașelor de Nota 10, fiind singura localitate care se regăsește în preferințe desi nu are statut de reședință de județ, se arată într-o postare pe pagina de facebook a primăriei, Municipiul Sighisoara.

Prin acest sondaj realizat de Banca Mondială au fost stabilite mai multe criterii ce definesc un oraş „de nota 10”, respectiv „curăţenie, aer curat, linişte”, „obiective turistice, servicii HORECA de calitate”, „economie dezvoltată, locuri de muncă bine plătite, comerţ dezvoltat”, „arhitectură atrăgătoare, un concept urbanistic armonios”, „cultură, evenimente, vitalitate”, „infrastructură rutieră şi pietonală îngrijită”, „servicii publice de calitate, educaţionale, sănătate”, „oameni civilizaţi, spirit civic, amabilitate”, „spaţii verzi, parcuri, flori, copaci” şi „peisaje memorabile speciale”, conform aceleiași surse.

Doar că, din păcate, în realitate lucrurile sunt departe de a fi întocmai ca cele amintite de pagina primăriei. Un ultim exemplu, conform Sighisoara Express, fiind cel în care primăria a început restaurarea cetății, cu treptele de la baza ei. Soluția folosită de Mălăncrăvean, în acord cu cerințele arhitecturale și de siguranță a utilizatorilor: o țeavă metalică și câteva ancore înfipte în copacii de pe margine. (foto: Ovidiu Baciu)

MS / Foto: colaj