Pandemia a forțat cuplurile să petreacă mai mult timp împreună, iar în unele cazuri s-au agravat problemele deja existente. Rezolvarea a însemnat divorţul, iar avocaţii şi notarii au primit tot mai multe cereri. Specialiștii atrag atenţia că indiferent de motivele care au dus la separare, este foarte important să înţelegem şi cum trebuie gestionată viaţa fiecăruia după divorţ.

Pentru multe cupluri, ieşirea din izolare după restricţiile impuse de pandemie devine un moment al despărţirii. Un drum la specialist devine important în astfel de situaţii.

Indiferent de motivele care au dus la această decizie, prima strategie în caz de divorț spun specialiștii, este să conștientizăm cu adevărat faptul că va începe un drum lung și anevoios de aceea este esențial să ne organizăm resursele cât putm de bine, energie, timp, bani, suport emoțional pentru toate încercările ce vor apărea mai ales în primul an de la despărțire.

Programele de suport pot fi salvatoare de multe ori.

Avocații și notarii au avut și ei mai mult de lucru în această perioadă.

Psihologii pun situația actuală și pe seama vulnerabilităților din ultima perioadă.

Potrivi specialiștilor din domeniu, cererile de divorț din cabinetele de avocatură au crescut cu aproximativ 40 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut .