​Terasele s-au redeschis astăzi, după aproape două luni și jumătate. Dar cât de sigur este să ieșim la terasă după 3 luni de epidemie de coronavirus în România?

Riscul poate să fie “în cazul celor care stau la aceeași masă, și în general la masă sunt cei din familie sau cei apropiați”, deci șansele sunt mici, afirmă Adrian Marinescu, medic primar la Institutul de Boli Infecțioase. Dacă există distanțare între mese, riscul de transmitere “este minim”, explică pentru Hotnews.ro doctorul Adrian Marinescu.

Adrian Marinescu mai spune că nu vede o utilitate foarte mare în regula ca terasele să păstreze lista clienților și numerele lor de telefon: “Dacă este o persoană bolnavă, acest lucru se face pentru a se putea face anchetă epidemiologică, logica pot să o înțeleg. Dar concret, când se face o anchetă epidemiologică, când o persoană este bolnavă, acea persoană va spune cu cine a stat la masă, cu cine a intrat în contact apropiat, nu toți oamenii care au fost la terasă. Eu nu văd o utilitate foarte mare în plan practic.”