Abia ce a început “marea relaxare” în România, odată cu redeschiderea localurilor de la 1 iunie, că au și apărut primele reacții din partea consumatorilor în contrapartidă la regulile cerute pentru a putea consuma pe terase. Astfel, primul client al unei terase din Piatra Neamț, pus pe glume, dar și alimentat de ultimele poze, scăpate în online, cu premierul încălcând regulile pe banii noștri, a trecut în registrul terasei numele și numărul de telefon al penelistului suprem.

Bășcălia a fost descoperită de publicația Mesagerul de Neamț, care a și luat ulterior legătura cu primul ministru, sunând chiar la numărul trecut în registrul terasei.

„Eu sunt la Guvern, nu am cum să fiu la Piatra-Neamț. Dar numărul meu de telefon este public, la un moment dat, cineva l-a publicat și s-a rostogolit pe rețelele de socializare. Probabil că foarte multă lume are acum numărul meu de telefon”, a declarant Orban.

Asemenea episoade pot avea loc oricând, după ce autoritățile au impus reguli stricte de identificare a clienților, care trebuie să-și treacă numele, numărul de telefon și adresa pentru a putea identificați în cazul apariției unui caz de infectare în localul pe care l-au frecventat (detalii aici).

Vă reamintim că, zilele trecute, o fotografie în care apar premierul Ludovic Orban, fumând, alături de mai mulți membri ai Guvernului, a devenit rapid virală pe rețelele sociale. În timp ce personajele din imagine impuneau restricții peste restricții românilor, niciunul dintre miniștrii prezenți nu poartă mască de protecție și nici nu respectă regulile de distanțare. În plus, deși aflați într-un spațiu închis, se fumează. Mai mult, aceștia chefuiesc într-o instituție publică, deci pe curentul și chiria plătită de populație.

MS / Foto cop: colaj caracter info