După lunile de carantină şi măsurile restrictive impuse din cauza pandemiei de coronavirus, în Franţa s-au deschis parcurile, pentru prima oară de la instituirea restricţiilor. În Italia, celebrele plaje de pe Rivieră îşi aşteaptă clienţii, deşi sunt în vigoare o serie de reguli. Iar în Germania, parcurile de distracţii își vor relua activitatea. Mai aproape de România, în Bosnia, autorităţile au dat undă verde cinematografelor.

Parcurile și grădinile publice din Franța s-au redeschis în acest weekend, după o pauză îndelungată din cauza pandemiei de COVID-19. Hexagonul întră astfel în cea de-a două etapă de relaxare a restricțiilor.

Și pe Riviera Italiană bate briza schimbării. Dar accesul pe plajele publice se va face în condiții diferite față de anii trecuți și asta pentru că autoritățile vor să împiedice apariția unor noi focare de coronavirus.

În Germania, pentru iubitorii de adrenalină a sosit momentul mult-așteptat: parcurile de distracții se deschid după o pauză de două luni.

După o pauză de 11 săptămâni, pe marile ecrane din Sarajevo rulează din nou filmele de la Hollywood. Dar redeschiderea cinematografelor a venit la pachet cu o serie întreagă de noi măsuri de siguranță sanitară. De exemplu, sunt vândute doar 30 de bilete într-o sală ce poate acomoda aproape 200 de persoane. Toate aceste măsuri de precauție nu par să-i deranjeze pe vizitatori.