O fotografie în care apar premierul Ludovic Orban, fumând, alături de mai mulți membri ai Guvernului, a devenit rapid virală pe rețelele sociale. Potrivit unor surse politice, fotografia ar fi fost realizată în data de 25 mai.

În timp ce personajele din imagine impuneau restricții peste restricții românilor, niciunul dintre miniștrii prezenți nu poartă mască de protecție și nici nu respectă regulile de distanțare. În plus, deși aflați într-o instituție publică, se fumează iar mesele sunt pline de băutură.

Premierul Ludovic Orban stă tolănit pe un scaun, în timp ce fumează, vicepremierul Raluca Turcan lângă el, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, în timp ce se bucura de trabucul său, ministrul Economiei Virgil Popescu, la un pahar cu whisky, iar ministrul Transporturilor Lucian Bodea cu vinul în față. Pe masă, resturi de mâncare lângă măștile de protecție pe care Guvernul Orban le-a impus ca obligatorii pentru toata populația în spațiile închise. Nu și pentru ei, se pare.

Update: „Nu ştiu despre ce e vorba, când o să umblu o să mă uit. Acuma m-am dat jos din avion, am fost plecat la Mureş (n.r.- cu tot alaiul. Detalii aici) şi la Maramureş, habar n-am. Ştiu eu în ce poză apar? Şi ce să fac. Asta e. Dacă e o poză, e o poză. Asta e“, a declarat premierul Ludovic Orban, vineri seară, pentru MEDIAFAX.