Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte şi siguranţă de minivacanţa prilejuită de sărbătorirea zilei de 1 iunie, acţionând zilnic pentru protejarea şi sprijinirea cetăţenilor.

În perioada 28 mai – 1 iunie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş vor acţiona cu efective suplimentare, faţă de dispozitivul curent, pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

Una dintre priorităţile poliţiştilor aflaţi în teren este respectarea măsurilor dispuse pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Astfel, peste 498 de poliţişti de ordine publică, 75 de investigaţii criminale, 49 de la poliţia rutieră, 60 de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, 22 de la alte structuri, precum şi 245 de poliţişti locali vor asigura ordinea şi liniştea publică, în această perioadă.

Pentru siguranţa publică a cetăţenilor, poliţiştii vor fi prezenţi în zonele turistice şi de agrement, cu echipaje special constituite, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite.

Poliţiştii rutieri vor acţiona cu 10 aparate radar, pe cele mai importante artere rutiere din judeţ, pentru asigurarea fluenţei circulaţiei şi siguranţei deplasărilor, în special în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulaţie şi la orele când se înregistrează fluxuri importante de persoane şi autovehicule spre zonele şi localităţile turistice şi în preajma lăcaşelor de cult religios.

În perioada de referinţă, în scopul reducerii riscului rutier, aceştia vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Acţiunile ce vor fi întreprinse de Poliţia mureşeană au drept scop prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, precum şi a furturilor din locuinţe şi din autoturisme.

Totodată, amintim că până pe data de 31 mai, inclusiv, este obligatorie justificarea deplasării persoanelor în afara localităţilor.

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, vă rugăm să apelaţi la Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgenţă, formând numărul 112 – Apel gratuit!

PENTRU A VĂ BUCURA DE ACEASTĂ MINIVACANŢĂ, ÎN SIGURANŢĂ,
VĂ RECOMANDĂM:

– Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi în imobilul în care locuiţi sau despre vecini;

– Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţineţi în casă bunuri de valoare;

– Nu lăsaţi deschise geamuri sau balcoane care ar putea facilita accesul în locuinţă;

– Evitaţi, pe cât posibil, să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani. Doamnelor le recomandăm să fie atente la genţi/poşete, iar domnilor să păstreze portofelul în buzunarul interior de la piept al hainei;

– Folosiţi locurile de parcare special amenajate şi nu lăsaţi în vehicul, la vedere, bunuri de valoare (telefoane mobile, tablete, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, portmonee, poşete) şi/sau documente personale, chiar dacă lipsiţi pentru scurt timp;

– Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi;

– În condiţiile unui carosabil umed, conducătorii auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie mai atenţi şi calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur;

– Verificaţi starea tehnică a autoturismului, stabiliţi cu exactitate traseul şi asiguraţi-vă că aveţi documentele obligatorii la dumneavoastră;

– Respectaţi regulile de circulaţie rutieră şi recomandările poliţiştilor, precum şi recomandările autorităţilor privind prevenirea răspândirii infectării cu noul virus.

IPJ Mureș / Foto: colaj