Poliţişti, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au reţinut pentru 24 de ore, un bărbat, de 31 de ani, care este bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune şi uz de fals, fapte prin care ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 40.000 de lei.

La data de 28 mai 2020, poliţişti specializaţi în combaterea infracţionalităţii economice, au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat, din Mureş, bănuit că ar fi indus în eroare mai multe persoane, cărora le-ar fi creat reprezentarea că ar avea calitatea de topograf.

În fapt, din cercetări a reieşit că, bănuitul ar fi încasat, cu titlu de avans, aproximativ 40.000 de lei, de la persoanele vătămate, în scopul promisiunii realizării unor lucrări topografice, fără ca ulterior să realizeze lucrările în cauză şi fără a mai putea fi contactat de către victime.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate, poliţiştii au identificat mai multe acte de proprietate (titlu de proprietate, carte funciară, plan de situaţie cadastrală, etc.), în vederea administrării probatoriului.

Faţă de inculpat, în cursul zilei de, 28 mai 2020, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă faţă de acesta, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.

La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş.

IPJ Mureș / Foto: caracter info