Având în vedere că, de la 1 iulie, piața gazelor, în privința furnizării către consumatorul final casnic, se va liberaliza (adică statul nu va mai fixa prețul), consumatorii urmează să încheie noi contracte de furnizare. Acordurile respective vor fi încheiate la prețurile oferite de furnizor (fie cu actualul, fie cu alții, în funcție de alegerea consumatorului). În acest context, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) pune la dispoziția persoanelor interesate un instrument pentru a compara ofertele existente pe piață.

Este important, în acest context, pentru consumatori să urmărească toate ofertele existente pe piață. Altcumva, ei riscă prelungirea automată a acordului cu actualul furnizor, la un nou preț oferit de acesta (și s-ar putea ca alți furnizori să aibă oferte mai bune). Pentru a putea să compare ofertele la care am făcut referire, consumatorii au la dispoziție un instrument care poate fi găsit pe site-ul ANRE. El arată așa.

În plus, pe lângă vizitarea directă a site-ului ANRE, utilizatorii de telefonie mobilă sau de tablete pot accesa direct aplicația „ANRE”, care este valabilă atât pe Google Store, cât și pe App Store sau pe Microsoft Store.

De asemenea, atât aplicația, cât și instrumentul găsit pe site-ul ANRE permit și compararea prețurilor la electricitate. Acest lucru va fi foarte important către finalul anului, ținând cont că, din 2021, se va liberaliza și această piață. Comparator energie electrică.

MS / Foto: caracter info