Președintele României, Klaus Iohannis, a participat, joi, la o ședință la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia s-au decis noi măsuri de relaxare.

Declarațiile LIVE TEXT ale președintelui Klaus Iohannis, după ședință:

– Am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun. Avem și azi aproape 200 de cazuri noi, aproape 200 de persoane la terapie intensivă. 

– În ce privește măsurile de relaxare, avem vești pozitive: începând din 1 iunie se redeschid terasele. Însă, este clar că este nevoie de măsuri speciale, mesele vor trebui să fie la cel puțin 2 metri, vor putea sta maxim 4 persoane la masă.

– De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici este nevoie de păstrarea unei distanțe de 2 metri.

– De la 1 iunie va fi reluat transportul rutier și feroviar.

– De la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber.

– De la 1 iunie nu vom mai avea nevoie de declarație pe propria răspundere pentru deplasarea în afara localității.

– Examenele naționale vor avea loc fizic, așa cum au fost anunțate. Evaluarea Națională va avea loc din 15 iunie, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi, este posibil să vină copii la școală și la termometru apare că are temperatură, și nu poate intra în școală, și atunci pentru copiii care sunt bolnavi, va avea loc o a doua sesiune pentru Evaluarea Națională, care va avea loc din 29 iunie.

– La fel se va întâmpla și în cazul examenului de Bacalaureat.

‼️ LIVE ACUM: Iohannis face anunţul momentului! Revenim la starea de urgenţă sau scăpăm de declaraţiile pe proprie răspundere? —https://bit.ly/2M1IgTs

‼️ LIVE ACUM: Preşedintele Iohannis face anunţul momentului! Revenim la starea de urgenţă sau scăpăm de declaraţiile pe proprie răspundere? —https://bit.ly/2M1IgTsS-a stabilit când se deschid terasele! Anunțul făcut de ministrul Economiei în urmă cu scurt timp — https://bit.ly/2XFaaKe

Publicată de StirileProTV pe Joi, 28 mai 2020

Sursa: protv.ro / Foto: caracter info