Un copil a dat dovadă de curaj şi extraordinară stăpânire de sine atunci s-a întâlnit, neaşteptat, cu un urs brun, în Munţii Dolomiţi, în Italia. Copilul, sub îndrumarea vocală a adultului, s-a îndepărtat încet de animal, fără vreo mişcare bruscă, pentru a nu provoca ursul.

Un exemplu cât se poate de bun în care e demonstrat cum calmul, mișcările lente (nu bruște), liniștea (fără țipete sau strigăte) și îndepărtarea ajută ursul să înțeleagă ce se întâmplă de fapt, motiv pentru care se ridică de câteva ori în două labe pentru a vedea (vederea ursului nu e cel mai bine dezvoltat simț) și probabil pentru a intimida și îndepărta pericolul reprezentat în situația de față de oameni. În momentul în care observă că este vorba de un grup de oameni, acesta se îndepărtează și fuge.

Tu ce ai face in situatia aceasta? Intalnire cu Ursul!

🐻Întâlnire cu Ursul! Tu ce ai face în această situație? 🤔 Acest clip evidențiază calmul, sângele rece și comportamentul corect, atât al tatălui cât și al copilului! Probabil nu sunt la prima întâlnire cu ursul dar asta nu înlătura nicidecum admirația și aprecierea celor doi! ‼ Un exemplu cât se poate de bun în care e demonstrat cum calmul, mișcările lente (nu bruște), liniștea (fără țipete sau strigăte) și îndepărtarea, ajută ursul să înțeleagă ce se întâmplă de fapt, motiv pentru care se ridică de câteva ori în două labe pentru a vedea (vederea ursului nu e cel mai bine dezvoltat simț) și probabil pentru a intimida și îndepărta pericolul reprezentat în situația de față de oameni. În momentul în care observă că este vorba de un grup de oameni, acesta se îndepărtează și fuge. 🌍 Acest videoclip este preluat din Dolomiții, Brenta,Trentino. Un videoclip de distribuit, un exemplu prețios de comportament corect și cultură montană. 👏 Aplaudăm atitudinea tatălui și copilului, pentru curaj, sânge rece și pentru că ne-au dat o lecție grozavă.

Publicată de MAS Outdoor Experience – Natura, Drumetii, Calatorii, Turism de Aventura pe Luni, 25 mai 2020

Foto: captură video