Încep lucrările de reamenajare a parcului din Piaţa Cluj, după ce primarul Astrid Fodor a semnat contractul de lucrări în valoare de 1,3 milioane de lei cu firma SC Atlassport SRL Târgu Mureş. Acest proiect a fost propus de un sibian în cadrul programului de bugetare participativă, se arată într-un comunicat emis de municipalitatea.

Infrastructură: Aleile existente vor fi reabilitate, împreună cu reţelele de apă şi canalizare din zonă. Iluminatului public va fi modernizat prin montarea de stâlpi cu corpuri de iluminat cu LED, o parte din aceştia urmând să fie dotaţi cu prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

Dotări: În centrul parcului va fi amplasată o fântână arteziană. Locul de joacă va fi complet modernizat şi împrejmuit pentru siguranţa copiilor; vom monta echipamente pentru copii cu vârsta de la 3 ani şi până la 12 ani: leagăne, căţărătoare şi jocuri pe asfalt. Se va crea o zonă de workout

Parcul va fi dotat cu mobilier urban: bănci, câteva mese, rastele pentru biciclete şi coşuri de gunoi

Va fi instalat un hotspot care va asigura internet wireless gratuit cetăţenilor care vin în parc.

Termenul de amenajare a acestei zone este de 75 de zile de emiterea ordinului de începere a lucrărilor care se va transmite constructorului în cursul săptămânii viitoare.

MS / Foto: tribuna100