Un echipaj de poliţie, din cadrul Poliţiei municipiului Sighişoara, în timp ce efectuau controlul traficului rutier pe raza cartierului Hetiur, din localitate, au oprit un autoturism, condus de către un tânăr, de 21 de ani, din municipiul Sighişoara.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule, iar plăcuţele aplicate autoturismului condus ar fi fost atribuite unui alt vehicul.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că tânărul, de 21 de ani, se afla sub incidenţa măsurii de izolare la domiciliu.

Din acest motiv, persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 şi s-a luat măsura carantinării instituţionalizate a acesteia.

IPJ Mureș / Foto: caracter info