Vă reamintim de cazul Lenuței Buta, asistenta medicală, în vârstă de 45 de ani, care a fost trecută inițial la decese cauzate de COVID-19, ulterior Institutul Național de Sănătate Publică eliminand decesul de pe lista celor cauzate de coronavirus. Asistenta prezenta toate simptomele pacienților COVID-19, dar ultimele două teste au fost negative. Lenuța Buta a murit, deși nu suferea de alte boli. Ce să mai credem referitor la celelalte cazuri raportate de GCS și INSP!? Iată cum a fost evoluția în cazul asistentei, dar și ultimele mesaje cutremurătoare transmise de aceasta.

Potrivit unei surse din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Botoșani, “asistenta medicală a fost internată  la Spitalul de Infecțioase Botoșani în cursul zilei de miercuri, 15 aprilie, dar nu a stat nici 24 ore, pentru că a fost transferată imediat la Iași, din cauza faptului că avea saturația 40%. La câteva zile a fost confirmat și soțul său, care, deocamdată, încă este internat”, transmite stiri.botosani.ro.

“Sunt puțin mai bine, ușor, ușor îmi revin! (…) Numai Bunul Dumnezeu m-a salvat si m-a ridicat… Lupt pentru copilul și familia mea… Recuperarea va fi grea după atâta timp la pat… De ziua mea, 5 mai… m-am născut pentru a doua oară… Dumnezeu a fost lângă mine… m-am schimbat 100% după așa o grea încercare…”, este mesajul transmis de Lenuța Buta unor colegi chiar cu câteva zile înainte să moară.

Asistenta medicală era foarte optimistă și a făcut referire și la momentul când urmează să fie externată, precizând faptul că nu are voie să pece cu nimic din spital, cu excepția hainelor și a poșetei, datorită riscului de contaminare.

“Mi-au zis ( n.r. medicii ), când voi ieși de aici, cu voia Domnului… să nu i-au nimic acasă. Doar hainele de stradă și poșeta, pentru că o dezinfectează ei, cu acte, chei, telefon.(…) Și cică va trebui să-mi mai tund părul…. a căzut exagerat, și după 30 și ceva de zile în covid, cu mască și balon… el oricum crește la loc”, au fost mărturiile transmise colegilor de către regretata asistentă.

Însă, doar la câteva zile, starea sa de sănătate s-a înrăutățit din nou, deși urmase un tratament puternic cu Remdesivir, iar pe 23 mai Lenuța Buta a suferit doua stopuri cardiace, la ora 8.00, respectiv 8:55, fiind resuscitată, pentru ca la ora 15.00 să survină și decesul, în urma altui stop cardiac, fără răspuns la manevrele de resuscitare, conform aceleiași surse.