Un nou capitol din marile festivaluri, acolo unde tinerii petreceau până dimineața, nu va mai fi posibil în acest an. Cel puțin nu cu participarea a sute de mii de persoane.

”Nici Untold, nici festivalul de film Transilvania, Jazz in the Parc, nici Electric Castle nu sunt oficial anulate. Încă mai există timp în vederea organizării lor. Ce pot să recunosc, având în vedere situația mondială, sunt aproape 0 șanse sa fie organizate cu formele consacrate cu atâtea persoane” – spune Emil Boc, primarul Clujului, acolo unde în fiecare vară se desfășurau unele dintre cele mai mari concerte în aer liber.

Deși Emil Boc e optimist și spune că aceste festivaluri ar putea fi totuși organizate într-un număr restrâns, e de văzut cum ar fi posibilă selecția participanților din moment ce pentru unele concerte biletele s-au epuizat în doar câteva ore. Iar organizatorii încă așteaptă vești de la autorități.

Vestea bună e că cei care și-au cumpărat deja bilete nu pierd banii.

Cât privește Festivalul Internațional de Film „Transilvania”, acesta ar putea fi organizat în luna august cu un număr maxim de persoane stabilit de autorități.

Recent, Guvernul a sugerat că ia în calcul ca spectacolele să fie reluate de la mijlocul lunii iunie în aer liber, cu participarea a cel mult 400 de persoane. În schimb, festivalurile mari, la care participă mai mult de 1.000 de persoane, ar putea fi interzise, printr-o lege specială, până la finalul lunii august 2020.

Sursa: realitatea.net / Foto: caracter informativ