Un pui de cerb a fost filmat la Ocolul Silvic Borca, din Neamț. Animalul nu a fost atins, pentru a fi recuperat de mamă. Puii de cerb nu au un miros specific, astfel că prădătorii nu îi pot depista.

După naștere, puii pot sta în picioare și merge o distanță scurtă. Ciuta își ține puiul ascuns în tufișuri și îl verifică de câteva ori pe zi, când vine să îl hrănească. Puii stau lângă mama lor unu-doi ani.

Animal erbivor, cerbul este un adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.

Cerbii trăiesc în libertate până la 18 – 20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme.

Pui de cerb într-o pădure la Ocolul Silvic Borca din cadrul Romsilva în județul Neamț

❤️ Întâlnire cu Bambi într-o pădure 🌲🌲🌲 la Ocolul Silvic Borca 💯 Cel mai drăgălaș personaj al zilei este acest puiuț de cerb 🦌 pe care l-a întâlnit unul din pădurarii de la Romsilva – Ocolul Silvic Borca, din cadrul Romsilva – Direcția Silvică Neamț. 🆗 Colegul nostru nu l-a atins și s-a îndepărtat de pui, pentru a fi recuperat de ciută.ℹ️ Puii de cerb sunt protejați de lipsa mirosului, prădătorii 🐾 neputându-i mirosi. După naștere, puii pot sta în picioare și merge o distanță scurtă. ✅ Ciuta își ține puiul ascuns în tufișuri și îl verifică de câteva ori pe zi, când vine să îl hrănească. Puii stau lângă mama lor unu-doi ani.ℹ️ Animal erbivor, cerbul este un adaptat zonelor montane⛰️, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.✅ Cerbii trăiesc în libertate până la 18 – 20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme.Credit 🎥: pădurar Ovidiu Constantin, Ocol Silvic Borca*****ℹ️ 🇬🇧 A sweet fawn was found by a forester in a forest within Borca Forest District in Neamț county in #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Silvicultură #fauna #bears #urși #păduri #forests #forestry #fawn #stag #ied #iedut #Borca #padurar #forest #forester

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Joi, 21 mai 2020

Sursa: Regia Nationala a Padurilor – Romsilva / Foto: captură video