S-au ridicat până acum 8 spitale de campanie dedicate pacienţilor infectaţi cu COVID-19 în România, unul în Tîrgu Mureș, în Sala de sport a UMFST. Alte patru spitale modulare sunt în fază de proiect. Doar ROL 2 din Otopeni a avut pacienți. Acum, nici un spital nu are vreun pat ocupat.

Cel din Tîrgu Mureș nu a fost niciodată folosit, iar la cum arată datele se pare că nici nu va fi vreodată operațional. S-au investit enorm de mulți bani, deși aveam spitale cu duiumul, aproape goale în urma ordonanțelor militare care interziceau internările.

De vestitele tăieri de panglici nu am scăpat. A participat la inaugurare toată pleava penelistă, atât din Mureș (detalii aici) cât și din capitală, de la președintele Iohannis până la premierul Orban și alți miniștri.

Nu știm cine le-a comandat. Cel mai probabil la îndemnul lui Raed Arafat. Nu știm ce vor face cu ele. Dar știm că au costat enorm și mai știm că noi toți le vom plăti inutil într-un final, nu Arafat și nu cei care și-au tras poze la inaugurări.

Pentru o corectă informare, redăm mai jos imaginile cu investițiile pentru poze electorale, publicate de libertatea.ro

Unitatea de Suport Medical de la Tîrgu Mureș – a costat cel puțin 1 milion de lei

Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi

Spital Modular din zona Pipera – cost 2 milioane de euro

Spitalul de campanie din Cluj Napoca  – cost 1 milion de lei

Spital militar de campanie din Constanţa – cost 11,5 milioane de lei

Spitalul militar de campanie din Timişoara – cost 11 milioane de lei

Spitalul modular de lângă Miercurea Ciuc – cost 245.000 lei

Vă puteți imagina câte spitale existente se puteau renova cu acești bani risipiți inutil, unele chiar din Mureș care se află într-o stare groaznică.

MS / Foto: colaj