Şapte persoane, din judeţul Mureş, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi de lovire sau alte violente, au fost reţinute de poliţiştii mureşeni, pentru 24 de ore. Ulterior, în cursul zilei de azi, şase dintre acestea au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

În fapt, la data de 16 mai a.c., poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ungheni au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană ar fi fost agresată pe o stradă, de pe raza comunei Gheorghe Doja.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că scandalul s-ar fi iscat pe fondul unui conflict mai vechi între victimă şi alte 7 persoane implicate.

La data de 21 mai a.c., poliţiştii mureşeni au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele persoanelor bănuite, emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Târgu Mureş.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe obiecte contondente, susceptibile a fi fost folosite la comiterea faptei.

În baza probatoriului administrat în cauză, 7 persoane, cu vârste cuprinse între 15 şi 47 de ani, toate din comuna Gheorghe Doja, au fost reţinute pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, ulterior, la data de 22 mai a.c., pe numele a 6 dintre bănuiţi, instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.

La activităţi au participat specialişti criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş, precum şi ai Grupării Mobile de Jandarmi “Regele Ferdinand I” Târgu Mureş.

IPJ Mureș / Foto: caracter info