Daniela Coța, consiliera lui Dăncilă, a fost reținută de procurori sub acuzația fals și uz de fals, într-un dosar de corupție, care se referă la finanțarea unui club sportiv. Fosta consileră și soțul ei sunt acuzați că au delapidat suma de 1,9 milioane de lei, bani proveniți din fonduri publice, din bugetul municipiului Zalău. Potrivit anchetatorilor, soțul consilierei era președintele echipei de volei ACS Volei Municipal Zalău, iar delapidarea cu ajutorul unor acte false s-a produs din bugetul asociației care patronează clubul sportiv. În acest context, credem că ar putea cere consultații, privind amânarea la infinit, de la niște indivizi din primăria Tîrgu Mureș.

Așadar, revenind la județul Mureș, mai exact la primăria municipiului Tîrgu Mureș, nu putem să nu ne amintim de acuzațiile procurorilor DNA cu privire la suma de 7,5 milioane de lei și clubul ASA2013.

La data de 18 iulie 2013, inculpatul Dorin Florea, în calitate de primar al municipiului Târgu Mureș și ordonator principal de credite, și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu prin încălcarea prevederilor mai multor acte normative care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul local către Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureș, întrucât aceasta avea obligații de plată neonorate privind impozitele și taxele către stat, precum și contribuțiile către asigurările sociale de stat”, se arată în comunicatul DNA emis la vremea respectivă.

Din păcate, deși procesul a început de mulți ani de zile, în 2015, judecătorii nu au dat încă vreo soluție definitivă în acest caz, inculpații continuându-şi liniștiți viața, afacerile și risipa banilor de la buget, cel mai probabil ajungând la sume incomparabil mai mari decât cea pentru care sunt judecați în speța de mai jos.

Dosar nr. 1757/96/2015 (Fond):
Instanta: Tribunalul HARGHITA

Complet:SECŢIA PENALĂ
Stadiu procesual: Fond
Materie: Penal
Obiectul dosarului: infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000)
Data inregistrarii dosarului: 2015-12-16
Data ultimei modificari: 2017-10-12

Partile din dosar si Calitatea acestora:
Inculpat – FLOREA DORIN
Inculpat – ASOCIAŢIA SPORTIVĂ ,,FOTBAL CLUB ASA 2013″ (,,FOTBAL CLUB MUNICIPAL”)
Inculpat – BAKO LASZLO ATTILA
Inculpat – BENEDEK ISTVAN
Inculpat – CIOBAN MARIA
Inculpat – FĂRCAŞ IOAN
Inculpat – KISS IMOLA
Inculpat – MĂCEŞANU EMIL VIRGIL
Inculpat – MAIOR SERGIU-CLAUDIU
Inculpat – MAN IOAN NUCU
Parte vătămată – MUNICIPIUL TÂRGU MUREŞ – PRIN REPR.LEGAL VICEPRIMARUL
Petent – DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE – SERVICIUL TERITORIAL TÂRGU MUREŞ
Inculpat – MAIOR SERGIU-CLAUDIU la sediul procesual ales SCA Chiriţ

MS / Foto: colaj caracter info