Arhiepiscopia Alba Iuliei a oferit, în parteneriat cu cele 10 protopopiate din județele Alba și Mureș, dispozitive electronice (tablete, laptopuri, calculatoare) pentru 150 de elevi din eparhie.

Darul vine în sprijinul copiilor cu posibilităţi materiale reduse, în vederea finalizării cursurilor și susținerii examenelor care vor fi derulate în mediul online, în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

În protopopiatul Târgu-Mureş au fost distribuite 20 de tablete pentru elevi din Târgu-Mureş, Milăşel, Râciu, Ceuaşu de Câmpie, Valea Izvoarelor, Cristeşti, Moreşti, Moşuni, Sângeorgiu de Mureş şi Miercurea Nirajului.

De asemenea, opt tablete au fost oferite elevilor de la Şcoala Gimnazială “Ioan Vlăduţiu” din Luduş şi Şcoala Gimnazială din Iernut, în protopopiatul Luduş. Un număr de 15 dispozitive au fost oferite mai multor elevi din cuprinsul a şase comunităţi parohiale din protopopiatul Reghin – parohia “Înălţarea Domnului” din municipiul Reghin, parohia Gurghiu, parohia Beica, parohia Idicel-Sat, parohia Frunzeni şi parohia Deda.

În protopopiatul Sighişoara au fost oferite cinci tablete, două laptopuri şi două computere unor elevi de la Şcoala Gimnazială “Zaharie Boiu” şi de la Şcoala Gimnazială “Radu Popa”, ambele unităţi fiind în municipiul Sighişoara.

“În protopopiatul Târnăveni, au fost distribuite 10 tablete pentru elevi cu o situaţie materială precară de la Şcoala Gimnazială ‘Avram Iancu’ din municipiu, la recomandarea directorului adjunct al instituţiei de învăţământ”, menţionează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

MS / Foto: Arhiepiscopia Alba Iulia