Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a anunţat, joi, că procurorii anticorupţie au înregistrat 33 de dosare în legătură cu atribuirea unor contracte de achiziţii în domeniul sanitar pe timpul pandemiei de coronavirus.

“În legătură cu pandemia provocată de coronavirus, pot să vă aduc la cunoştinţă că la DNA sunt înregistrate 33 de dosare penale, dintre care în 25 de cauze procurorii s-au sesizat din oficiu. În aceste cauze, se efectuează cercetări privind încălcarea prevederilor legale în legătură cu organizarea, atribuirea şi derularea unor contracte de achiziţii publice directe a unor echipamente de protecţie: măşti, viziere, combinezoane, izolete şi altele materiale. De asemenea, achiziţionarea de măşti medicinale neconforme, considerate periculoase şi interzise în UE”, a declarat şeful DNA, în cadrul unei conferinţe de presă online.

Sunt cercetări atât la autorități publice cât și la firme private. Sunt vizate și persoane importante în rândul autorităților contractante. În 25 din cele 33 de dosare procurorii DNA s-au sesizat din oficiu, iar prejudiciile sunt estimate la milioane de euro.

MS / Foto: caracter informativ