Din păcate, încă o dovadă de populism electoral a fost probată cu succes de candidatul PNL la primăria Tîrgu Mureș, Theodora Benedek. Dorind parcă să concureze acerb alături de cel mai mare profitor de imagine pe timp de pandemie, Maior Claudiu, un alt previzibil nefericit candidat la primărie, destinsa doamnă a lansat ideea de a solicita bani de la buget pentru testarea COVID a elevilor mureșeni.

Așadar, pe modelul profitorului mai sus amintit, soția fostului șef UDMR Mureș cere și ea bani de la bugetul local pentru “TESTAREA VOLUNTARĂ pentru coronavirus a elevilor, cadrelor didactice, personalului nedidactic, dar şi a personalului medical şcolar, implicați în desfășurarea, în perioada 2-12 iunie, a cursurilor pentru clasele a VIII-a și a XII-a, în vederea pregătirii examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat”. Trecând peste inutilitatea și costurile propunerii, dovada scopului pur electoral este postarea și promovarea inițiativei pe rețelele de socializare.

În replică la această păguboasă propunere, președintele POL Tîrgu Mureș, Dan Mașca, îi răspunde în stilul propriu, dar argumentat:

Candidatul penele la primaria municipiului Targu Mures nu stie cum sa ia banii publici sa faca ea studii cu care sa se laude in zona academica.

Ma uitam de dimineata la cazurile deceselor covid 19 din Suedia in rindul elevilor, care elevi nu au avut scolile inchise ca la noi.
Dupa cum se vede mai jos nu prea exista.

Nu a finantat vreo primarie din Suedia studii aiurea, deoarece nu este atributiunea muncipalitatii, dar in schimb municipalitatile lor se ocupa de persoanele afectate cel mai mult de orice fel de viroză/epidemie.
Problema nu este cu tineretul, ci cu persoanele in virsta, singure, care se autoizoleaza din cauza pandemiei si, asa cum zice seful epidemiologistilor suedezi, apar altfel de probleme din cauza acestei autoizolari, a lipsei socializarii.

Ma tot gindesc de ce nu fac studiile la UMFST, doar au bani si tot ce trebuie sa le faca daca chiar vor asa ceva si sa se publice si sa le creasca punctajele la urmatoarele evaluari?!?

Primaria, dupa ani de zile de vot dat de penelisti pentru risipirea banilor, a ajuns sa aiba venturi mici si cam greu sa mai ai bani de finantari aiurea, atunci cind intirzii la plata facturile cu lunile si ai servicii obligatorii de prestat in comunitate si care sunt de toata jena“, a transmis Dan Mașca.

MS / Foto: colaj