Guvernul ungar a anunțat că vor fi ridicate de azi și restricțiile impuse la Budapesta. Capitala urmează procedura pusa în practică în restul țării în urmă cu două săptămâni. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat doar 36 de cazuri de infectare și 3 decese. De la declanșarea pandemiei de coronavirus au murit în Ungaria 451 de oameni.

Restaurantele și cafenelele vor fi redeschise. La fel și magazinele. Premierul Orban a precizat că purtarea măștii de protecție în transportul în comun și în spațiile publice închise va fi obligatorie, ca și respectarea distanței sociale.

Vor fi redeschise și parcurile, piscinele, strandurile, dar și grădina zoologică din capitala Ungariei. Decizia a fost luata după discuțiile pe care Viktor Orban le-a avut cu specialiștii din domeniul sănătății.

Școlile vor rămâne închise până la sfârșitul lunii, iar din iunie vor putea fi organizate și nunți, cu mai puțin de 200 de participanți.

Autoritățile ungare au planificat repornirea etapizată a vieții sociale pentru a salva economia. Turismul, grav afectat de pandemie, nu mai funcționează. Fabricile de automobile au fost închise timp de două luni. Per ansamblu, economia Ungariei va scădea cu 4% anul acesta.

MS / Foto: caracter info